YouGoCulture: Ένα ελληνικό παράθυρο ανοίγει στον κόσμο

Με στόχο τη συγκέντρωση 65.000 ευρώ, το «Υοu Go Culture», η πλατφόρμα εικονικών περιηγήσεων του φορέα E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι ανοικτή στη συμβολή του κοινού μέσω crowdfunding. To «You Go Culture» είναι ένα ακόμη διαδικτυακό εργαλείο στην αγγλική γλώσσα που διευρύνει τη γνωριμία του διεθνούς κοινού με τον ελληνικό πολιτισμό και η ιστοσελίδα (https://www.yougoculture.com/) έχει ήδη εννέα προορισμούς (Επίδαυρος, Ολυμπία, Μυκήνες, Μυστράς, Μεσσήνη, Μαραθώνας, Λαύριο-Σούνιο, Ελευσίνα και Αθήνα).

Ως παράθυρο στον κόσμο, το «You Go Culture» είναι ένα ακόμη εργαλείο που αξιοποιεί μέσω τεχνολογίας την τεράστια επικοινωνιακή δυνατότητα της χώρας στον τομέα του τουρισμού, της ιστορίας και του πολιτισμού. Έχει, δε, την εγκυρότητα της πληροφορίας που παρέχει λόγω της σύνδεσης με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γι’ αυτό και κρίθηκε κατάλληλο να υποστηριχθεί από το πρόγραμμα συμμετοχικής χρηματοδότησης Act4Greece της Εθνικής Τράπεζας, του οποίου στρατηγικοί εταίροι είναι τα ιδρύματα Ωνάση, Ιωάννη Σ. Λάτση και Μποδοσάκη. Ήδη, έχουν συγκεντρωθεί 23.698 ευρώ (έως 29/11/17) κυρίως από μικρούς δωρητές, που αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα, αλλά και από εταιρείες. Άλλωστε, είναι η συμμετοχή ενός μικρού δωρητή ακόμη και με 10 ευρώ που δικαιώνει τη φιλοσοφία του crowdfunding.

Ως πανεπιστημιακό εγχείρημα και ως κίνηση εξωστρέφειας, η ιστοσελίδα του «You Go Culture» έχει την απαιτούμενη αξιοπιστία, όπως και μία σειρά από ποιοτικά χαρακτηριστικά. Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Πετράκης. Τον αρχικό πυρήνα του έργου ενίσχυσαν καθηγητές κύρους, όπως οι Βασίλης Λαμπρινουδάκης, Πέτρος Θέμελης και Πλάτων Μαυρομούστακος, η παρουσία των οποίων, όπως και των υπολοίπων που υποστήριξαν το έργο εγγυάται ένα υψηλό επίπεδο. Όλο το υλικό που χρησιμοποιείται για την ειδική αυτή πλατφόρμα έχει δημιουργηθεί ειδικά για το «You Go Culture». Κείμενα, φωτογραφίες, πανοράματα 360 μοιρών καθώς και πολλά βίντεο από τη σκηνοθέτιδα Ελπίδα Σκούφαλου. Η μουσική που συνοδεύει πολλά βίντεο είναι έργο του συνθέτη Ηλία Πιερράκου.

Για συμβολή στην ενίσχυση του έργου, το κοινό μπορεί να επισκέπτεται τη σελίδα του Act4greece της Εθνικής Τράπεζας www.act4greece.gr και είσοδος στους άξονες προγράμματος, στην κατηγορία «Έρευνα, Εκπαίδευση και Κατάρτιση». (https://www.act4greece.gr/challenge/yougoculture-el/)

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Έντυπη ΈκδοσηYouGoCulture.com | Μια πλατφόρμα από Ελλάδα… για τον κόσμο!
Μάθε για το έργο μας και στήριξε τη δράση!

Είσαι ιδιώτης, εκπρόσωπος φορέα ή οργανισμού και ενδιαφέρεσαι να προβάλεις τον τόπο σου, να αναδείξεις την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο; Απλώς πάτησε εδώ και γίνε συμμέτοχος στην εκστρατεία του E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών μέσω του act4Greece, του προγράμματος crowdfunding της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, για να πάμε την Ελλάδα... πιο μακριά.


Το YouGoCulture είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει ως στόχο να αναδείξει τον πολιτισμό των Ελλήνων, σε προορισμούς της Ελλάδας, αλλά και των ελληνικών κοινοτήτων που ανθούν σε διάφορα μέρη του κόσμου. Είναι μια προσπάθεια που στηρίζεται στην αγάπη και τη συμβολή των Ελλήνων που επιθυμούν να δείξουν τις ομορφιές και τον πολιτισμό της Ελλάδας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Στόχος μας είναι να προβάλουμε όσα περισσότερα μέρη από την Ελλάδα και τις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού μπορούμε. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε και τη δική σου συνεισφορά. Ένα ευρώ είναι αρκετό. Μπες εδώ, για να δεις πώς μπορείς κι εσύ να γίνεις κομμάτι της προσπάθειας που μπορεί να πάει την Ελλάδα ακόμη πιο μακριά.


Δες το έργο μας έως σήμερα με ένα κλικ στα παρακάτω Virtual Tours και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε σε όλη την Ελλάδα:


Αθήνα | Eπίδαυρος | Αρχαία Ολυμπία | Μυκήνες | Μαραθώνας | Μυστράς | Μεσσήνη | Λαύριο - Σούνιο | Ελευσίνα

Active Destinations


  • E learning University of Athens
  • 5 Stadiou Str., zip code 10562, Athens, Greece
  • email: info@elearninguoa.org