Μέρη στην Ελλάδα που φαίνονται εξωπραγματικά

Η Ελλάδα ξεχωρίζει για τα πολλά όμορφα μέρη της που αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους. Υπάρχουν όμως κάποιες τοποθεσίες που είναι τόσο όμορφες, ώστε είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι πράγματι υπάρχουν.

 

Σπήλαιο Μελισσάνης, Κεφαλονιά

Μια γαλάζια λίμνη που κάποτε πιστευόταν ότι εκεί ήταν ο τόπος των μύθων. Σύμφωνα με την παράδοση, εκεί πνίγηκε η νύμφη Μελισσάνη εξαιτίας του χωρίς ανταπόκριση έρωτά της για τον θεό Πάνα.

 

Παραλία Βλυχάδα, Σαντορίνη

Εδώ ο επισκέπτης βρίσκεται σε σεληνιακό τοπίο. Αμμόλοφοι δημιουργούνται κατά τους χειμερινούς μήνες, δημιουργώντας ενδιαφέροντες σχηματισμούς και σπηλιές από άμμο. Το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ντομάτας που βρίσκεται κοντά μαζί με την ωχρή ηφαιστειακή άμμο προσθέτουν μια παράξενη αίσθηση στην παραλία.

 

Δρακολίμνη, όρος Τύμφη

Οι ορεινές λίμνες στην Ελλάδα πιστευόταν ότι είχαν δημιουργηθεί από δράκους που πετούσαν πέτρες ο ένας στον άλλον. Γι’ αυτό και φέρουν το όνομα του δράκου που (υποτίθεται πως) τις δημιούργησε.

 

Γαλάζιες σπηλιές, Ζάκυνθος

Βρίσκονται στη βόρεια ακτή της Ζακύνθου, στο Ιόνιο Πέλαγος. Έχουν δημιουργηθεί από το λευκόχρωμο βραχώδες τοπίο, που συνδυάζεται με το καθαρό γαλάζιο των νερών, τα οποία αντανακλούν τον ήλιο στα τοιχώματα των σπηλαίων.

 

Μετέωρα, Θεσσαλία

Η Ιερά Μονή Ρουσάνου είναι ένα από τα έξι μοναστήρια που έχουν χτιστή σε βράχο στα Μετέωρα στο βορειοδυτικό άκρο της θεσσαλικής πεδιάδας. Ιδρύθηκε στα μέσα του 16ου αιώνα και καταστράφηκε από τους Γερμανούς κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατοικήθηκε από μοναχές το 1988.

 

Λίμνη Τουρλίδα, Μεσολόγγι

Μια μαγική ορεινή λίμνη στο Μεσολόγγι, στη δυτική Ελλάδα, που παραμένει ανέγγιχτη από τον τουρισμό.

Πηγή: Greek Reporter

Active Destinations


  • E learning University of Athens
  • 5 Stadiou Str., zip code 10562, Athens, Greece
  • email: info@elearninguoa.org