Ανακαλύφθηκε πόλη του Μ. Αλεξάνδρου

Αρχαιολόγοι στο Ιράκ ανακάλυψαν μια πόλη που ήταν χαμένη για πάνω από 2.000 χρόνια. Η ανακάλυψη έγινε με τη βοήθεια φωτογραφίας από drone και αποχαρακτηρισμένων φωτογραφιών της CIA.

H Qalatga Darband, που πιστεύεται ότι ιδρύθηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο, ανακαλύφθηκε από μια ομάδα ιρακινών και βρετανών αρχαιολόγων με επικεφαλής ειδικούς από το Βρετανικό Μουσείο.

Ο δρ John MacGinnis, επικεφαλής των ανασκαφών, δήλωσε στους Times«Είναι πολύ νωρίς, αλλά πιστεύουμε ότι ήταν μια πολύβουη πόλη, στο δρόμο από το Ιράκ στο Ιράν. Μπορείς να φανταστείς τους πλανόδιους πωλητές να προμηθεύουν με κρασί τους στρατιώτες που έκαναν στάση στην πόλη».

Οι αρχαιολόγοι εστίασαν για πρώτη φορά την προσοχή τους στην περιοχή εκείνη μετά από τον αποχαρακτηρισμό δορυφορικών φωτογραφιών της CIA από τη δεκαετία του ’60, όπου φαίνεται το περίγραμμα των ερειπίων.

Ο Δρ MacGinnis και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν drones για να ανακαλύψουν τα περιγράμματα κτιρίων που ήταν θαμμένα για αιώνες.

Ελληνικά νομίσματα και αγάλματα ελληνορωμαϊκών θεοτήτων επίσης βρέθηκαν στην περιοχή. Προσωπικό από το Βρετανικό Μουσείο εκπαίδευε ιρακινούς ειδικούς στην πολιτιστική κληρονομιά, στο πλαίσιο ενός προγράμματος χρηματοδοτούμενου από την κυβέρνηση, ώστε να προστατεύσουν περιοχές ιστορικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Μέσης Ανατολής, οι οποίες έχουν υποστεί χτυπήματα από τις συγκρούσεις.

Πηγή:  Independent


Είσαι ιδιώτης, εκπρόσωπος φορέα ή οργανισμού και ενδιαφέρεσαι να προβάλεις τον τόπο σου, να αναδείξεις την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο; Απλώς πάτησε εδώ και γίνε συμμέτοχος στην εκστρατεία του E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών μέσω του act4Greece, του προγράμματος crowdfunding της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, για να πάμε την Ελλάδα... πιο μακριά.


Το YouGoCulture είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει ως στόχο να αναδείξει τον πολιτισμό των Ελλήνων, σε προορισμούς της Ελλάδας, αλλά και των ελληνικών κοινοτήτων που ανθούν σε διάφορα μέρη του κόσμου. Είναι μια προσπάθεια που στηρίζεται στην αγάπη και τη συμβολή των Ελλήνων που επιθυμούν να δείξουν τις ομορφιές και τον πολιτισμό της Ελλάδας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Στόχος μας είναι να προβάλουμε όσα περισσότερα μέρη από την Ελλάδα και τις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού μπορούμε. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε και τη δική σου συνεισφορά. Ένα ευρώ είναι αρκετό. Μπες εδώ, για να δεις πώς μπορείς κι εσύ να γίνεις κομμάτι της προσπάθειας που μπορεί να πάει την Ελλάδα ακόμη πιο μακριά.


Δες το έργο μας έως σήμερα με ένα κλικ στα παρακάτω Virtual Tours και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε σε όλη την Ελλάδα:


Αθήνα | Eπίδαυρος | Αρχαία Ολυμπία | Μυκήνες | Μαραθώνας | Μυστράς | Μεσσήνη | Λαύριο - Σούνιο


 

Active Destinations


  • E learning University of Athens
  • 5 Stadiou Str., zip code 10562, Athens, Greece
  • email: info@yougoculture.com