Τα κυκλαδικά ειδώλια εμπνέουν τη μόδα

Δεκατέσσερις Έλληνες σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από εκθέματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης προκειμένου να δημιουργήσουν ένα μοναδικό ρούχο ή αξεσουάρ. Οι δημιουργίες τους έγιναν στο πλαίσιο του ιδιαίτερου fashion project Cycladic Forms, το οποίο αποτελεί καρπό συνεργασίας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τον style & fashion expert Μιχάλη Πάντο.

Μαντίλια Παντελής Βιταλιώτης – Magneto και γυαλιά Ugly Bell. Φωτογραφία Paris Tavitian.
Κόσμημα σχεδιασμένο από τη Μαρία Μάστορη. Φωτογραφία Paris Tavitian.

Μέσω της μόδας, το φως του Αιγαίου, ο φορμαλισμός των κυκλαδικών ειδωλίων, το μέτρο και η αισθητική της αρχαίας ελληνικής τέχνης έγιναν ρούχα, κοσμήματα, γυαλιά, παπούτσια, καπέλα και φουλάρια. Οι ξεχωριστές αυτές δημιουργίες θα διατίθεται αποκλειστικά και μόνο στο Cycladic Shop από 4 Μαϊου και για ένα μήνα, σε περιορισμένο αριθμό αντικειμένων.

Δημιουργία DI GAIA. Φωτογραφία Paris Tavitian.

"14 Έλληνες σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τα εκθέματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και δημιούργησαν ένα μοναδικό ρούχο ή αξεσουάρ αποκλειστικά για το Cycladic Shop

Ρούχο σχεδιασμένο από τους Deux Hommes. Φωτογραφία Paris Tavitian.

Οι σχεδιαστές που συμμετέχουν είναι οι: Blanc Hats, Angelos Bratis, Deux Hommes, Di Gaia, Digitaria, Giorgos Eleftheriades, Ergon, Magneto, Maria Mastori, Apostolos Mitropoulos, Rien, Danai Sakellari, Ugly Bell, Zeus & Dione.

Δημιουργία της Δανάης Σακελλάρη. Φωτογραφία Paris Tavitian.

Πληροφορίες: Fashion project Cycladic Forms, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Cycladic Shop, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, www.cycladic.gr

Καπέλο με υπογραφή Blanc Hats. Φωτογραφία Paris Tavitian.

Active Destinations