Παράσταση "Της Σελήνης" στη Μονή Δαφνίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου, στο πλαίσιο δράσεων για την προβολή στο ευρύ κοινό του αρχαιολογικού χώρου της Μονής Δαφνίου, Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, φιλοξενούν στον αύλειο χώρο της Μονής Δαφνίου (Χαϊδάρι) την παράσταση

«Της Σελήνης»

Η ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, της Κατερίνας Αγγελάκη- Ρουκ, του Σάντρο Πένα, της Μάτση Χατζηλαζάρου, του Χόρχε Λουίς Μπόρχες, συνομιλεί με τις μουσικές συνθέσεις και τους αυτοσχεδιασμούς του Σωκράτη Σινόπουλου και μας ταξιδεύει σε έκκεντρα σύμπαντα.

Μια σπουδαία ηθοποιός, η Ρένη Πιττακή, ένας σπουδαίος μουσικός, ο Σωκράτης Σινόπουλος κι ο νεαρός Τάσος Πούλιος στο κανονάκι, πρωταγωνιστούν στο όνειρο.

Ο λόγος, η κίνηση, οι μουσικοί αυτοσχεδιασμοί, το ηχοτοπίο με πανσέληνο, οι μανιασμένες φωνές των γλάρων, το αγριοκάτσικο που βελάζει, το κύμα που σπαράζει, το φεγγάρι που κρύβεται και φανερώνεται, συνθέτουν μια μουσική φεγγαρόστρατα.

Ο Δαφναίος Απόλλωνας κι ο Παντοκράτορας μας ακούν.

Η πολιτιστική εκδήλωση διοργανώνεται με την ευγενική χορηγία της «Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου Αιγέας» και με υποστηρικτή το E-Learning του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συντελεστές

Ερμηνεία: Ρένη Πιττακή

Μουσική σύνθεση και αυτοσχεδιασμοί:

Σωκράτης Σινόπουλος - λύρα, λαούτο

Τάσος Πούλιος – κανονάκι

Ιδέα- σκηνοθεσία: Ελπίδα Σκούφαλου

Λήψεις videos: Νίκος Κασσέρης

Επεξεργασία videos- coloring: Γιώργος Ζαφείρης

Ηχοτοπίο: Νίκος Διονυσόπουλος

Επιστημονικός σύμβουλος: Κωστής Παπαϊωάννου

Τεχνική υποστήριξη: AXON SOUND

Χώρος: Αύλειος χώρος Μονής Δαφνίου (Τέρμα Ιεράς Οδού, Χαϊδάρι)

 

Ημερομηνία: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Ώρα προσέλευσης: 19.30΄

Ώρα έναρξης: 20.00΄

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 3213571 (Γραφεία ΕΦ.Α.Δ.Α.), 210 5811558 (Μονή Δαφνίου)

Active Destinations