11 επικά μέρη να επισκεφθείς στην Ελλάδα

Σχεδόν κάθε τόπος έχει και το δικό του, μοναδικό αξιοθέατο που είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ξεχωρίζουν. Διαβάστε τη λίστα για να τσεκάρετε τι έχετε ήδη δει και τι να προγραμματίσετε να επισκεφθείτε.

1. Ακρόπολη
Η Ακρόπολη, στην καρδιά της Αθήνας, δεν χρειάζεται συστάσεις. Χτισμένη τον 5ο αι. π.Χ., είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά του παγκόσμιου πολιτισμού.

2. Οία, Σαντορίνη
Φημισμένη για το υπέροχο ηλιοβασίλεμά της, αλλά και για τα στενά δρομάκια της, η Οία, η πιο γνωστή πόλη της Σαντορίνη, προσφέρει μια εκπληκτική θέα, αλλά εξίσου υπέροχη ζωή στους επισκέπτες της.

3. Μετέωρα, Θεσσαλία
Βράχοι που κόβουν την ανάσα για την ομορφιά και το μέγεθός τους, τα Μετέωρα έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα των πολιτιστικών μνημείων της Ουνέσκο. Κάποτε ήταν εκεί χτισμένα 24 μοναστήρια, αλλά τώρα έχουν μείνει μόνο 6, τα οποία είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες.

4. Παραλία Μύρτος, Κεφαλονιά
30 χλμ. βόρεια από το Αργοστόλι, η παραλία Μύρτος είναι μοναδική για τα λευκά βότσαλα και τα κρυστάλλινα νερά της.

5. Δήλος, Κυκλάδες
Ο μυθικός τόπος, όπου γεννήθηκαν οι θεοί Απόλλων και Άρτεμις. Η Δήλος ανήκει, και αυτή, στη λίστα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από τη Μύκονο και προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική αίσθηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

6. Ναύπλιο, Πελοπόννησος
Η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας, το Ναύπλιο είναι ένας υπέροχος προορισμός, ούτε δύο ώρες απόσταση από την Αθήνα. Η βόλτα στα στενά δρομάκια και την παραλία αποκαλύπτει λίγο-λίγο στον επισκέπτη την ομορφιά μιας πόλης που κρύβει πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις που το κάνουν αξέχαστο.

7. Δελφοί, Κεντρική Ελλάδα
Ο «ομφαλός της Γης», όπως τον έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, οι Δελφοί είναι αναμφισβήτητα το μέρος που πρέπει να επισκεφθεί κανείς, για να γνωρίσει το θρησκευτικό κέντρο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, αλλά και να απολαύσει το τοπίο.

8. Ολυμπία, Πελοπόννησος
Είναι το μέρος που δεν χρειάζεται συστάσεις. Η αρχαία Ολυμπία έδωσε στην ανθρωπότητα όχι μόνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και μια εξαιρετική εμπειρία για όποιον επισκέπτεται τόσο το μουσείο όσο και τον αρχαιολογικό χώρο, όπου διεξάγονταν οι αγώνες στην αρχαιότητα.

9. Ναυάγιο, Ζάκυνθος
Μπορεί να μην πρόκειται για αρχαιολογικό τόπο, αλλά το Ναυάγιο, μία από τις πλέον φωτογραφημένες περιοχές στην Ελλάδα, αποτελεί προορισμό για όσους ζητούν κάτι το ξεχωριστό.

10. Μονεμβασιά, Πελοπόννησος
Πόλη που συνδυάζει το φυσικό κάλος –με τον επιβλητικό της βράχο (και όχι μόνο)– με τον πολιτισμό – το κάστρο και τις περίπου 40 εκκλησίες που είναι ερειπωμένες. Η Μονεμβασιά σου δίνει την ευκαιρία να πάρεις μια γεύση από τη μεσαιωνική Ελλάδα.

11. Παραλία Σαρακίνικο, Μήλος
Αν θέλεις μια εντελώς ξεχωριστή παραλία, για να απολαύσεις τη θάλασσα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς το Σαρακίνικο στη Μήλο. Είναι ένα μέρος χωρίς βότσαλα ή άμμο, καθώς πρόκειται για έναν τόπο από λείους λευκούς βράχους που θυμίζουν σεληνιακό τοπίο. Πήρε το όνομά του από τους Σαρακηνούς πειρατές που τη χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο.

Προφανώς και έμειναν εκτός της πολύ σύντομης αυτής λίστας πολλά και εξίσου πανέμορφα μέρη. Αυτά είναι μόνο μια αρχή για να κάνεις τη δική σου λίστα και να αποκτήσεις το δικό σου, προσωπικό βίωμα της ελληνικής εμπειρίας.

Active Destinations