Εντυπωσιακά αρχαία αντικείμενα ανακαλύφθηκαν σε οικισμό

Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως ένα σημαντικό οικισμό της Εποχής του Χαλκού στο χωριό Πετρωτό, στο νομό Τρικάλων. Ωστόσο, πριν από λίγο καιρό, οι αρχαιολόγοι, με επικεφαλής τη Μαρία Βαγιοπούλου, και η Εφορία Αρχαιοτήτων της Καρδίτσας βρήκαν νέες πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο που οικοδόμησης του οικισμού, καθώς και τις χρονολογίες ανθρώπινης παρουσίας στην περιοχή.

Βρήκαν 14 συνολικά κτίρια, που όλα χρησιμοποιούνταν για διαφορετικούς σκοπούς, καθώς 42 τάφους διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα ήταν ένας οικογενειακός τάφος, όπου ήταν θαμμένοι ο πατέρας, η μητέρα και ένα μωρό. Σε έναν άλλο τάφο υπήρχε ο σκελετός ενός σκύλου μαζί με τον ανθρώπινο σκελετό, μάλλον πρόκειται για το αφεντικό του σκύλου.

Μία ακόμα εντυπωσιακή ανακάλυψη ήταν η ύπαρξη κοκάλων ζώων στα θεμέλια των σπιτιών, το οποίο αποδεικνύει ότι λάμβανε χώρα μια τελετή πριν την οικοδόμηση ενός κτιρίου.

Μεταξύ των πολλών κεραμικών αντικειμένων, που θα πρέπει να είχαν παραχθεί τοπικά, οι ερευνητές βρήκαν ένα μεγάλο αριθμό εισαγόμενων κομματιών από την Κρήτη και την Αργολίδα. Αυτό αποδεικνύει ότι η περιοχή είχε στενούς δεσμούς με τον υπόλοιπο αρχαιοελληνικό κόσμο.

Πηγή: Greek Reporter

Active Destinations


  • E learning University of Athens
  • 5 Stadiou Str., zip code 10562, Athens, Greece
  • email: info@elearninguoa.org